IVT

IVT gör värmepumpar för såväl sjö, berg- och markvärme som för luftvärme. Man ingår idag i samma koncern som Bosch men är fristående såtillvida att man tillverkar egna värmepumpar under namnet IVT. Precis som för de flesta andra värmepumpstillverkare lovar man högeffektiva värmepumpar som ger en bra besparing och relativt kort återbetalningstid. Ska man lyfta fram något som gör att just IVT står ut ur mängden så är det att de är extremt tydliga med miljöfördelarna med sina olika värmepumpar.

IVT jordvärme markvärme bergvärme

Detta skriver IVT själva på sin hemsida om varför deras jordvärmepumpar är det kunden bör välja:

Med kunskap och entreprenörsanda har vi ständigt varit drivande i utvecklingen av ny värmepumpsteknik. Idag arbetar ca 50 personer på vår forsknings- och utvecklingsavdelning med tillgång till all den senaste tekniken för att göra våra värmepumpar ännu bättre.

Vill du redan idag hitta en installatör som kan leverera värmepumpar från IVT eller annat märke? Då rekommenderar vi att du börjar med att ta in offerter från olika värmepumpsfirmor (kostnadsfri tjänst via länken).

IVT-värmepumpar, exempel och pris

Markvärmepumparna (eller jordvärmepumpar som de kallas av IVT själva) från IVT finns i flera olika varianter, och det är samma ”hårdvara” som för bergvärmelösningar. Skillnaden består i hur värmen samlas upp (läs mer om bergvärme kontra markvärme). Här lyfter vi fram två exempel på IVT:s värmepumpar för mark- eller bergvärme.

IVT Greenline HE [länk] – Denna svanenmärkta jordvärmepump värmer både ditt hus och ditt tappvatten. Den finns i ett antal olika modeller beroende på vuilken dimensionering du behöver, från effekt på 5,5 kW till 16,4 kW. Oavsett variant så levererar de en COP på mellan 4,0 och 4,5. Priset på en IVT Greenline varierar mycket beroende på vilken modell du väljer och om den köps separat eller i ett paket med installation och grävning. Räkna dock med att själva pumpen går på någonstans mellan 60 000 och 75 000 kr (mer om pris på markvärme i vår kostnadsspecial).

IVT Premium X11 [länk]- Denna värmepump är särskilt anpassad för att hela tiden leverera exakt den värme du behöver, alltså behöver inget gå till spillo. Effekten är i grunden på 6.68 kW och i och med dess särskilda inverterstyrning, som gör att effrekten justeras så ligger Premium X11 på mellan 2,2 och 11 kW. Även för denna pump varierar priset beroende på var och i vilket sammanhang du köper den, men runt 70 000 kr för själva pumpen är ett bra pris att utgå från.

Tillbaka till sidan leverantörer av markvärmepumpar.