CTC

CTC gör markvärmepumpar (CTC står för Celsius, Tellander och Clarin) och en rad andra värmepumpar samt annan utrustning som på ett eller annat sätt är kopplat till värme och energi.

CTC värmepumpar jordvärme markvärme

Företaget har varit verksamt sedan 20-talet så om du som kund värderar ett företag med gedigen bakgrund och trygghet så är CTC definitivt ett bra val. Vill du låta några olika installatörer av värmepumpar se över dina behov och komma med förslag på både värmepump och pris för hela kalaset, gör en gratis offertförfrågan här (samlar olika leverantörer/installatörer över hela Sverige).

Så här beskriver CTC själva sina jordvärmepumpar:

En markvärmepump tar hand om och fördelar jordvärmen något som sänker energi-förbrukningen med upp till 75 %.

  • Ingen borrning, lägre installationskostnad.
  • Relativt stabil värmekälla.
  • Kan ge komfortkyla.
  • Enkel att kombinera med solvärme.

Man erbjuder förutom renodlade värmepumpssystem även exempelvis kombinerad sol- och jordvärmepumpar.

Exempel på CTC:s markvärmepumpar

Här är några av de pumpar som CTC erbjuder i dagsläget:

CTC EcoHeat 300 [länk] – en jord-/markvärmepump med hög ”CoP” (läs mer om värmepumpars funktion), alltså ger den mycket kraft ut för vad man stoppar in, om man ska uttrycka det enkelt. Den finns i olika utföranden och kostar (prisuppgift tagen från VVSonNet hösten/vintern 2012) cirka 51 000 kr.

CTC EcoPart [länk]- en serie värmepumpar som fungerar för berg-, sjö, mark- och jordvärme. CTC framhåller att den är både effektiv och tystgående, alltså minimal risk för det buller som vissa värmepumpar för med sig. Prisexempel: (prisuppgift tagen från EVbutiken.se på CTC EcoPart Markvärmepump V3 7,5kW, hösten/vintern 2012) cirka 28 500 kr.

CTC är ett ursprungligen svenskt företag som är baserade i Ljungby. Idag är de en del av Enertech-gruppen.

Mer om hur du räknar hem en markvärmeinstallation i vår prisguide. Se även vår lista över olika sätt att gå tillväga på när du skaffar värmepump, komplett med lista över olika leverantörer.